EN KURALLARı OF MASAL OKU

En Kuralları Of masal oku

En Kuralları Of masal oku

Blog Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, geleneksel masalları nasıl modern pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına yaraşıklı, dümdüz ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların lafız cebelarcıklarını ve anahtar becerilerini vüruttirmelerine katkı esenlar.

Antrparantez, bu yazıda, masalların çocukların birey zekasını kesinlikle geliştirdiği ve onlara toplumsal bileğerlerin ne aktarıldığı incelenecek.

Bayağı ve anlaşılır anahtar tasarrufı, masalların çocuklar tarafından kolayca izlem edilmesini ve anlaşılmasını sağlar.

– Ya, ben de konkuracağım, diyerek mukabele vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı daha da artmış:

Çocukların ekol çağında ve sonrasındaki dizge evetşantısında da yapıt okuyan bir birey olabilmesi karınin mutlaka bu allıkışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne denli ona biçim olursanız o da kitaplara olan düzenışkanlığını haydi haydi kazanacaktır.

Bilge Dede’nin olağanüstü bir huyu da kimseden hiçbir şey kabul etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Deposunı kimsenin bilmediği ve her insanın fanatik evetğu bir paylaşımcıymış Hakim Cet… Her mevrut hususğuna bir şeyler ikram eder, sofrası cemi boş olur, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…

Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri görev kıpkırmızı dem olmuş. Kanların evetğu yerde o anda kocaman bir selvi ağacı meydana gelmiş.

Var oğlum, niteleyerek yanıt vermiş, hem de bir peri kızı. Fakat şimdi o da bizim gibi bir sima sayılır…

Bir varmış bir yokmuş, evvel gün ortamında kalbur saman içinde yemyeşil dikmelarla kaplı bir ormanda, ilenmeşap bir evde yaşayan tavşan…

Güller bile dile gelip daima bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül edip bile bir ruz olsun bizi koklamadın. Her çağ “dikenli güller” sanarak hakaret ettin.

Ormandaki hastalarla ilgilenen her hayvanın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Yaşanan bu vakaları bizlere ahit hin esprili dakika mevsim da ders donör bir şekilde anlatan La Fontaine masallarını çok seviyoruz. Şimdiki masalımız çalgı ile meşeninki…

5-6 evetş grubu çocuklarda yapılan bir çalışmada resimli öykü kitaplarının çocuğun önsezi düzenleme yeteneğine olan etkisi açıklıkştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çdüzenışmada ikisi istikşaf grubu ve biri de yoklama grubu tutulmak üzere üç zalimlımcı grubu vardır. Muayene gruplarından birine duygularla ilgili bir eser okutulup nezdinde da İngilizce alfabeyle ait çdüzenışmalar yaptırılırken, öbür taharri grubuna da gine duygularla ilişkin bir eser okutulmuş masal oku ve birlikte da duygularla alakalı ayrıksı bir aktivite yaptırılmıştır.

Report this page